0

Насіння соняшнику класичні, ІМІ,SU гібриди

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Купити насіння соняшника для прибуткового врожаю !!!


Однозначно  найприбутковішою сільськогосподарською культурою в  Україн є соняшник!!!
Для того, щоб отримати великий прибуток із урожаю цієї культури  потрібно забезпечити надійний і якісний контроль росту бур'янів, підібрати оптимальний технологічний процес вирощування соняшнику.

 

Технології захисту рослин соняшника!

Існує кілька основних технологій захисту посівів соняшнику:

1. класична (використання ґрунтових гербіцидів для боротьби з бур’янами)
2. технологія Express Sun (Післясходовий захист від дводольних бур’янів)
3. технологія Clearfield (Післясходовий захист від повного спектра бур’янів + захист від вовчка)

Обов'язково при виборі гібридів соняшника потрібно звертати увагу на забур'яненість полів, на яких будуть вирощувати культуру. Якщо поле чисте або з однорічними бур'янами, де можна використати для захисту рослин ґрунтовий гербіцид, то варто обирати гібриди класичного типу.
Також слід зауважити, що у регіонах, де більшість полів заражені вовчком, технологія Clearfield є найбільш оптимальним вибором з огляду на її ефективність, або ж обирати так звані «семирасові» гібриди соняшника.

КОМПАНІЯ "ГРАН" РЕАЛІЗУЄ ПОСІВНИЙ МАТЕРІАЛ СОНЯШНИКУ
-насіння соняшника фракція стандарт (м.1000 = 50-62г.)
- фракція екстра (м.1000 ≥ 63 г.)
Насіння соняшнику інкрустоване (фунгіциди (карбендазим та металаксил-М, мікродобрива, стимулятор росту, полімерний барвник) та упаковане в паперові 3-х шарові мішки по 1 п.о.
1 п.о. насіння гібридів соняшнику – 150 000 насінин

Пропонуємо гібриди соняшника:
 Під класичну технологію вирощування 
 Під євро-лайтнінг (clearfield)
 Гібриди під гранстар, (E X P R E S S(50 г/га.))
 Високоолеїнові гібриди
 Також генетично стійкі гібриди до 7+ рас вовчка.

Кожна технологія має безліч переваг до застосування на тому чи іншому полях, але також, і є ряд мінусів щодо їх застосування.
 На жаль, немає ідеальної технології вирощування, але наше завдання запропонувати вам всі можливі варіанти і підібрати найбільш оптимальну для вашого поля. Дуже важливо вибрати саме той варіант, який підходить Вам, а не той який сіє сусід, або той, що дозволить менше раз в поле заїжджати.

Рекомендації для підвищення врожайності соняшника
Соняшник належить до сільськогосподарських культур, вирощування яких потребує інтенсивного мінерального живлення.
Найкращі врожаї отримують культивуючи його на багатих чорноземом грунтах після таких попередників як кукурудза на силос, пшениця та зернобобові.
Відомо, що для того, щоб культура сформувала 1 т врожаю необхідно:

  •  40-45 кг азоту, 
  • 5-25 фосфору 
  • 100-150 кг калію

Тому, багато хто помилково вважає, що соняшник виснажує грунт. В той самий час не береться до уваги повернення елементів живлення з рослинними рештками (N - 74%, P2O5 - 54%, K2O - 94%).
Переважна більшість сучасних гібридів, особливо соняшник під євро-лайтнинг та соняшник під гранстар, добре реагують на покращенні умови вирощування та внесення мінеральних добрив (карбамі+сульфат Mg, селітра, нітроаммофос, мочовина та інші).

Щоб отримати достойний врожай за оптимальних погодних умов необхідно дотримуватися трирівневої системи живлення:

  • основне внесення під оранку ( Внесення Азоту (селітра) – від 150 кг/га)

  • припосівне живлення (в рядок із сівалкою 50-75 кг/га нітромофоски )

  • підживлення по листу (на 4-6 пар справжнього листя по 5 кг/га  Карбомід + 3 кг/га  сульфат магнія(семиводневого) або рідке концентроване добриво NewPlant Поліазот IQ – 2-3 л/га

Також, соняшник добре реагує на післядію органічних добрив. Тому часто його висівають після культур під які вносили перегній.
Протягом вегетаційного періоду соняшник засвоює з грунту макроелементи не рівномірно. Основна кількість елементів живлення надходить у рослину до початку цвітіння під час активного утворення вегетуючої маси та розвитку кореневої системи. Так, наприклад, калій необхідний соняшнику протягом усього періоду росту та розвитку.
Фосфор найбільше поглинається від початку сходів до цвітіння, а азот від початку утворення кошику до цвітіння.
Внесення добрив під оранку є одним з найпоширеніших та надієвіших методів передпосівного живлення соняшнику.
Ефективним буде також внесення повного мінерального добрива весною на глибину 12-14 см. У випадку, якщо під основний обробіток грунту добрива не вносились, під культивацію рекомендуємо вносити від 150 до 200 кг нітроаммофосу.
Також , ефективним буде внесення добрив при посіві у рядок з дозуванням N10-15 P15-30 К15-30 (але не більше ніж 50 кг селітри чи карбаміду на 1 га). На полях, які не удобрювали з осені, за умови достатньої кількості вологи, доцільно проводити грунтове підживлення у фазі 2-3 справжніх листків культури (30 кг азоту та 20-30 кг фосфору та калію на 1 га).
Завдяки потужній кореневій системі, соняшник здатен засвоювати елементи живлення з грунту на глибині. Саме тому, у порівнянні з зерновими культурами, він має значно нижчу реакцію на підвищені норми мінеральних добрив. Крім того, необхідно враховувати, що надлишок азотних добрив може сприяти зниженню стійкості культурних рослин до грибкових захворювань та вилягання. А от фосфорні добрива значно посилюють розвиток репродуктивних органів рослини та у значній мірі впливають на врожайність.
 

Позакореневе живлення по листу в період вегетації культури , також має велике значення, для формування гарного врожаю.

Бор — один з найважливіших мікроелементів для соняшника, який забезпечує розвиток точок росту та найбільше поглинається культурою у фазі від 5 справжніх листків до бутонізації. Нестача бору перед цвітінням призводить до стерильності пилку та пустозернистості і, як наслідок, втрати врожаю від 5% і більше. З метою компенсайції нестачі цього мікроелементу використовують мікродобрива у хелатній формі з підвищеною концентрацією бору.
Окрім бору, для повноцінного розвитку культурі необхідні й інші мікроелементи, тому ми рекомендуємо у період вегетації проводити 1-2 обробки якісними добривами та стимуляторами росту.

 За більш детальними рекомендаціями звертайтеся до фахівців нашої компанії, які допоможуть врахувати усі фактори (особливості грунту, погодні умови, характеристики конкретного гібриду , ін.) та запропонують найбільш дієві схеми позакореневого живлення.

 

Вгору

Політика конфіденційності

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Політика конфіденційності.